sobota 11. ledna 2014

Potomci lidí

Dnes se mnou jedna informace zamávala jako už dlouho žádná. Jedná se o problematiku, která se skloňuje již mnoho let, ale ještě nikdy nebyla tak reálná, jako nyní - čipování lidí. Tomuto tématu se věnovalo už mnoho knih, mnoho filmů, článků a jiných textů. Část lidské populace dokonce mluví o tom, že již jsme dávno takto čipování skrze povinná očkování. To je diskutabilní, ale v našem článku nepříliš podstatné. Vezmeme to oklikou.
zdroj ZDE
Myslím, že 5. 1. 2014 vyšel na AC24.cz (důvěryhodnost AC24.cz nechme prosím stranou) článek o tom, jak se v USA vypořádávají s jedinci, kteří se otočí zády ke shonu velkoměst a usídlí se v krajině mimo rušnou civilizaci (článek ZDE). Tito lidé mají svůj vlastní pozemek, na kterém si legálně postaví svůj vlastní dům, pěstují svou vlastní zeleninu a chovají svá vlastní zvířata. Normálka. Někteří mají vše energeticky soběstačné - solární panely, el. generátory, atd. I to se občas vidí. Ale vládě USA se to nelíbí natolik, že je likvidují. Když se jim nepovede takovéto usedlíky vyhnat nesmyslnými ustanoveními, tak jim dům jednoduše zbourají se slovy "Tady nemůžete bydlet.". Přijde mi to neuvěřitelné, ale zdá se, že je to realitou. Na druhou stranu je našinec vcelku v klidu, protože se to děje na druhé půlce zeměkoule. Bohužel s článkem, který přišel 8. 1. ve středu, tvoří tento odstavec ničivou kombinaci.

zdroj ZDE
Právě 8. 1. 2014 vyšel taktéž na AC24.cz článek (ZDE) o tom, jak postupuje vývoj mikročipů pro lidi. Text se opírá konferenci All Things D11, na které vystupovala ředitelka Googlu Regina Dugan, jež tyto technologie velmi usilovně podporuje.

Společnost Motorola (kterou Google vlastní) postupuje na výrobě mikročipu v pilulce. V ruce už mají potvrzení o zdravotní nezávadnosti. Tento čip bude napájen chemickou reakci s žaludečními šťávami a udělá z vás autentifikační kartu. Má se brát každý den. Dále Motorola pracuje na elektronickém tetování, které je téměř neodstranitelné.

Výrobci produkty prezentují jako moderní věc, kterou s nadšením přivítá mnoho mladých lidí, jelikož půjde o modní doplněk. Pokud budete užívat tyto pilulky s čipem nebo budete mít elektronické tetování, můžete přestat používat hesla, karty jak platební, tak např. ty k otevření dveří, atd. Záleží jen na tom, co zvládne ten čip, který do vás dostanou.

zdroj ZDE
Nemá smysl se dohadovat, nakolik s tímto lákavým důvodem k užívání čipu uspějí - nepochybně velmi. Mnoho mladých lidí by udělalo téměř vše pro to, aby byli cool a šli s dobou. V kombinaci s omezeností myšlení některých jedinců se nad takovouto novinkou v negativním slova smyslu ani nepozastaví. A my, kteří jsme na webech typu Srdce nové energie jako doma, zase dobře víme, že důvody k užívání čipu, které jsou nám předkládány, jsou jen zástěrkou.

Pojďme spolu trošku zapolemizovat, kam to může dojít, pokud se používání těchto čipů pro lidi rozšíří:
Může se stát, že se člověku bez čipu neotevřou automatické dveře nebo výtah. 
Mohou se začít vyrábět operační systémy, do kterých se bez čipu nepřihlásíme - ostatní přestanou být podporovány. To samé u mobilů, což by znamenalo silné ochromení komunikace za předpokladu, že na čipy nepřistoupíme.
Také se může stát, že po nás zaměstnavatel bude chtít, abychom čip užívali kvůli zaznamenávání docházky do práce.
Kartičky městské hromadné dopravy také jistě nebude problém převézt do elektronické podoby a informace vložit do čipu.
Nabízí se možnost zrušení platebních karet, výběrů a vkladů do bankomatu na kartu - nahradí je čip.
Občanské průkazy, řidičáky a kartičky zdravotních pojišťoven můžeme mít vložené v elektronické podobě v těle s tím, že fyzická kartička nebude platit.
Místo klíčků od auta se možná stane, že budeme pro nastartování muset přiložit ruku s čipem.
A jistě se najde ještě celá řada možných použití i v nemateriálním světě, což je ještě děsivější. To už jsme u ovládání pocitů.

V takovéto chvíli si člověk řekne, že před tím uteče na venkov, odstřihne se od civilizace a bude si tam v klidu soběstačně žít. Ale v tom si vzpomene na druhý odstavec tohoto článku a najednou neví, kudy kam.

Pro dotvoření ideální atmosféry doporučuji shlédnout film Equilibrium, nebo nějaký jemu podobný.

Žádné komentáře:

Okomentovat